Den gamle gruvebyen er en aldri så liten perle av norsk arkitektur og byggeskikk gjennom flere generasjoner. Enkelte av husene er som klippet rett ut av det beste fra Østerrike, Tyskland, Sverige, Finland og Nord Norge. Ja, selv amerikanske arkitektur er en del av denne godt bevarte hemmeligheten, og som Kvinesdal kommune nå satser stort på skal bli en av Sørlandets mest spennende destinasjoner. Gruvene og menneskene som arbeidet der, og familiene som bosatte seg i disse små perlene av noen dukkehus om vi sammenligner dem med dagens målestokk, er et arkitektonisk paradis å søke inspirasjon i fra.

Da Hattevarden skulle planlegges og fikk vi hjelp av noen av Nordens beste arkitektkontor og som konkurrerte om de beste løsningene for det største hyttefeltet oppe på Knaben.

– Vi gikk til oppgaven med stor ydmykhet og likevel fylt med forventninger og ambisjoner å skape noe spesielt på Knaben. Vi har jobbet her oppe i mange år og vil at Hattevarden skal bli noe helt spesielt. Landskapet er lunt, solrikt og med en fantastisk utsikt. Nærheten til skianlegget og helt unike naturopplevelser, lokale grunneiere og om å trå varsomt i naturen og landskapet ble en forutsetning for å jobbe med Hattevarden. Gruvebyen som er helt unik i norsk målestokk bare måtte få lov til å inspirerer det arkitektoniske. Og slik ble det. Kunne vi få til en kombinasjon av markedets forventninger til hva en fjellhytte er, og våre egne ideer om å la oss inspirere av den lokale byggeskikken for å skape noe nytt, var vi åpne for arkitektenes ideer og fantastiske illustrasjoner.

– Når vi i dag ser to av våre modeller sammen med de klassiske fjellhyttene synes vi at det stemmer. Som i gruvebyen, med både det gamle og de nye ideene side om side, bekrefter i dag Hattevarden arkitekturen i området. Mangfoldet og kombinasjonene er en herlig opplevelse av at markedet liker begge deler. Noen vil ha fjellhytte med gras på taket, mens andre liker ideen om både rustne jernkonstruksjoner, treverk og gress. Hattevarden har, med snart et titalls hytter bygget de siste årene, blitt akkurat så spennende som vi hadde håpet på.

Blir Hattevarden årets hyttegrend?

Vi opplever stor interesse for et av de vakrest, luneste, mest solrike og snøsikre hyttegrendene på fjellet. Dette er et område vi har utviklet helt spesielt og med stor respekt for naturen og nærmiljøet. Hattevarden ligger svært lunt til og med fantastisk utsikt og med kort vei til alpinsenteret. Skiløypelene stryker like utenfor hyttedøra. Her kan vi bygge klassisk eller moderne. Tøffe hytter spesialdesignet for alle dere som ønsker å starte litt i ”det små” og bygge på etter hvert, og fra bare 1.790.000,- inkl. tomt. Her kan vi levere herlig moderne fjellhytter estetisk vakkert og byggeteknisk raskt og effektivt.

– Hattevarden har mange fordeler for alle som ønsker seg hytte på fjellet. Helårsvei, vann, avløp, strøm, vill og mild natur rett utenfor hyttedøra, stort skiløypenett og flott alpinsenter, Knaben Landhandel og Knaben Leirskole som har eget svømmebasseng, lysløype under arbeid og spennende planer for Knaben.

– Dette er noe av det aller beste vi har i Sør Norge, og det aller beste mellom Sirdal og Setesdal, bare 2,5 timer fra Stavanger eller Kristiansand. Husk at minst halvparten av alle som velger Knaben kommer fra Stavanger og Sandenes området. Knaben er ikke som Sirdal, og langt ifra som Hovden. Knaben er Knaben, og det er blitt et uformelt, trivelig og familiekjært område. Det er faktisk minst like flott å bruke på sommer og høst, som på vinteren!

Simon af Sande Byggerier

Simon af Sande AS
Haugåsstubben 10,
4016 Stavanger

Telefon: 901 51 999
Send epost
simonsande.no

Hytter

Se bilder fra noen av våre flotte hytter her.

De nye hyttene oppe på Hattevarden må bare oppleves – solrikt, lunt og med fantastisk utsikt – fra kun 1.290.000,-.

– Nå kan alle se at det vi drømte om ble en realitet. Vi raserer ikke landskapet med anleggsmaskiner og vår entreprenør Anton Ivar gjør en fantastisk jobb. Dette har blitt drømmetomter oppe på fjellet. Solvendt, lunt fantastisk utsikt og kort vei til Knaben Alpinsenter.

Arkitekttegnede moderne og klassiske hytter, fra 49 m2, 6 senger og fra kun 1.290.000,- + valgfri byggeklare tomter.

Vi drister oss til å mene  at dette er noe av det vakreste vi har sett. Når reiselivsbransjen på Sørlandet berømmer oss arbeidet, er det på tide å tro at det er sant. Hyttene har fleksible anneksløsninger – og etter hvert som familien vokser – vips! så vokser hyttene med. Genialt.

TRADISJONELLE HYTTER LIKER VI OGSÅ!

Vi har etter hvert opparbeidet oss kanskje Norges største utvalg med fjellhytter i samarbeid med Buen Gruppen – og flere av disse kan enkelt tilpasses. Innredning og bomiljø får vi mye skryt for, og vi har ulike tilvalgs løsninger på innredning, kjøkken med mer.

Last ned katalogen fra Buen Gruppen her->