VELKOMMEN TIL FOTOUTSTILLINGEN «AVTRYKKET» AV SOLFRID S. ØKLAND

Søndag 6. oktober kl. 12.00 – 15.00
Søndag 13. oktober kl. 12.00 – 15.00

Ved hjelp av Knabens Venner kan vi nå åpne fotoutstillingen for flere, og ønsker alle interesserte velkommen søndag 6. og 13. oktober. Vi ønsker at flest mulig skal få anledning til å se de flotte bildene fra Solfrids oppdagelsesferd i høst og jobber for  finne en permanent plassering for utstillingen. Følg med på Visit Knaben på Facebook for oppdaterte åpningstider!

Fotograf Solfrid Økland ble i høst invitert av Destinasjon Knaben til å lage en fotoutstilling fra Knaben Gruver. I slutten av august var Solfrid, med assistent Knut på oppdagelsesferd i gruvebygningene, heishus, heistårn og besøksgruve. Fire dager med arbeid resulterte i over 2000 bilder.

Mange bilder har nå blitt til 62 flotte bilder (samt vinner av fotokonkurransen) som er trykket ut på metallplater og hengt opp i heishuset. Noen dokumentariske, noen mer kunstneriske og drømmende. I tillegg vises 250 digitalt fra besøket på skjerm. For å oppleve de 62 bildene må du som besøkende også gå på en liten oppdagelsesferd i heishuset, slik Solfrid måtte da hun fotograferte.

Utstillingen vil bli hengende i heishuset i høst og vi jobber med å finne en permanent måte å vise utstillingen på.

BAKGRUNN
Knabens gruvehistorie med gruvebygningene, kulturmiljøet i Gruvebyen og spor i landskap etter gruvedrift er viktige element som definerer Knabens egenart.

Gruvebygningene ruver på toppen av gruvebakken og tiltrekker mange fotografer, arkitektur- og historieinteresserte mennesker.
Fargene, formene og bygningens innhold er fascinerende på mange vis og forteller en helt unik historie.

Vi i Destinasjon Knaben ønsker å bevare, bruke og skape nytt innhold i noen av gruvebygningene på Knaben, samt jobbe for å tilrettelegge for formidling av spor i landskap. Det er også viktig å kunne fortelle historiene om det levde livet på Knaben.

SOLFRID S. ØKLAND
Solfrid er oppvokst på Lista, men flyttet til Kvinesdal for 35 år siden. Hennes aller første tur til Knaben var på konfirmant-leir på leirskolen. Siden har hun feriert masse på Klubbhytta mens barna var små, både vinter og sommer.

Av fotobakgrunn har hun ca 22 år i Kvinesdal fotoklubb, 2 år på Fotografskole, flere kurs, og endel studiofotografering i eget studio. «Min mann kaller meg ikke fotograf, men «fotoman. Foto er GØY!, sier Solfrid»

Utstillingen på Knaben er ganske unik. Den er integrert i rett miljø. Bildene er spredd rundt på spennende steder i Heishuset, så husk å se deg godt om. Bildene er fra innsiden, selve hjertet, av den godt fotograferte utsiden

Velkommen til utstilling på Knaben, og kombiner gjerne utstilling med en tur i det flotte turterrenget rundt Knaben.