Knaben Via Ferrata er etablert på fjellet Knabekniben, 786 moh.

Via Ferrata er en form for fjellklatring der klatreløypen består av ståltrinn og sikringswire («iron road»). Turen med guide gir deg mulighet til å oppleve fjellet og fjellveggen på en spennende måte uten at sikkerheten settes i fare. Som deltaker trenger du ikke tidligere klatreerfaring.

Vår erfaring er at Via Ferrata klatring tar deltakerne litt ut av «komfort-sonen» og bidrar til styrke og mestring. Sammen klatrer vi, nyter utsikten og øyeblikket når vi når toppen. Også turen ned i flott fjellterreng er verdt opplevelsen!

post@knabenviaferrata.no
Tlf. +47 913 37 465
Tlf. +47 954 70 219

www.knabenviaferrata.no

Følg oss

YouTubeFacebookInstagram

Klatrerute

Klatreruta er etablert på fjellet Knabekniben, 786 meter o/havet. Knaben via Ferrata har middels vanskelighetsgrad og veldig god høydefølelse, «tøffheten» utfordres.

Det er etablert en «escape route» etter første etappe for klatrere som ikke ønsker å være med på den «luftigste» delen av løypa.

For deltakere i en gruppe / familie som ikke ønsker å gå Via Ferrata har vi som alternativ etablert en godt merket tursti opp til toppen av fjellet slik at dere kan nyte en flott fjelltur og treffe turfølget oppe på toppen.

Åpningstider

Vi holder åpent i perioden 1. mai – 15. oktober 2023. De fleste turer går i weekendene samt hverdager i perioden 1. juli tom 20. august. Alle turer må bestilles på forhånd.

Priser

Booking og informasjon

Klatring med guide og utstyr;
Familie, 2 voksne 2 barn m/guide;

Studenter;

 

Grupper ≥ 12 personer

Klatring u/guide med leid utstyr
Klatring u/guide eget utstyr

Enkeltpersoner og mindre grupper må regne med å klatre sammen med andre. Værforbehold!

900,- p.p.
2500,-

 
20% klatring m/guide
20% klatring u/guide leid utstyr
pris etter avtale

 
600,- p.p.
300,- p.p.

post@knabenviaferrata.no
Tlf. +47 913 37 465
Tlf. +47 954 70 219

Bestill tur

Hva er inkludert?

  • Guide
  • Opplæring i teknikker
  • Klatre- og sikkerhetsutstyr

Priser

Klatring med guide og utstyr;

900,- p.p.

Klatring u/guide med leid utstyr;

600,- p.p.

Klatring u/guide med eget utstyr

300,- p.p.

Familie, 2 voksne 2 barn m/guide;

2500,-.

Studenter;

20% rabatt klatring m/guide

20% rabatt klatring u/guide med leid utstyr

 

Grupper ≥ 12 pers;

pris etter avtale

Enkeltpersoner og mindre grupper må regne med å klatre sammen med andre. Værforbehold!

Hva er inkludert?

  • Guide
  • Opplæring i teknikker
  • Klatre- og sikkerhetsutstyr

Booking og informasjon

post@knabenviaferrata.no
Tlf. +47 913 37 465
Tlf. +47 954 70 219

Bestill tur

Galleri

Se bilder fra våre klatreturer i vakker, rå natur på Knaben!

Praktisk informasjon

Hvor treffes vi/Parkering

Vi treffes på parkeringsplassen like før Knaben Gård (på oversiden av brua over elva). Se veibeskrivelse nedenfor. Fra parkeringsplassen er det ca 15 minutter å gå til inn-steget av løypa.

Vi anbefaler at du/dere møter opp i god tid. Vi har sitteplasser tilgjengelig på «Base Camp» der dere kan nyte fri utsikt mot klatremålet Knabekniben og eventuelt spise niste. Det er enkle toalettforhold på stedet. Er dere ute i veldig god tid er det mulighet for en frisk dukkert i elva på den lokale «Mallorca». En kjøretur opp til Knaben Gruver er også å anbefale (veien opp dalen stopper der).

Før turen starter får dere utdelt godkjent Via Ferrata klatresele, – hjelm, Via Ferrata slynge og karabiner. Briefing og opplæring i klatreteknikker blir gitt før turen starter. Våre guider har med ekstra sikkerhets- og førstehjelpsutstyr på turen.

Tid

Turen tar 3 til 5 timer inkl. pauser underveis.

Klær og utstyr

Ta med en liten ryggsekk med mat og drikke (vann 1 – ½ liter), vindtett jakke, langbukse og lue (det kan være kaldt og blåse på toppen), gode sko med gummiert såle og god gripeevne (greie joggesko er fint). Hårstrikk for de med langt hår er viktig. Det er viktig at sekken du har med er lett slik at du orker å bære den med deg hele veien opp (maks 5 kg). Løse gjenstander som kamera og mobiltelefon må kunne oppbevares i sekken eller være festet på annen måte slik at de ikke faller ut under klatring.

Helse

All ferdsel skjer på eget ansvar, egenerklæringsskjema med kontaktinformasjon fylles ut før turen starter. Vi anbefaler ikke aktiviteten for personer med hjerte-/ lunge-/ rygg-/nakke problemer, andre fysiske utfordringer eller gravide. Maksimal personvekt 120 kg.

Alder

Barn fra 12-14 år kan få være med så lenge de klatrer sammen med en trygg og uredd voksen og orker med tempoet til resten av gruppa. Dersom sistnevnte ikke lar seg gjøre må den som er ansvarlig voksen avbryte turen og gå til fots ned sammen med barnet.

Servering

Vi har ikke servering, deltakere må selv sørge for niste og vann til turen. Elva renner like ved, det er mulig å legge mineralvann til kjøling der.

Alkohol

Alkohol og klatreaktivitet hører ikke sammen. Av sikkerhetsmessige grunner har vi det alkoholfritt før og under våre Via Ferrata aktiviteter. Det er ikke anledning til å ha med alkoholholdig drikke på våre arrangement!

Anbefaling

Vi anbefaler alle å gå turen med guide. Erfarne Via Ferrata klatrere kan gå turen på egen hånd, men skal registrere seg hos Knaben Via Ferrata og betale klatreavgift før turen starter.

Til de som har eget Via Ferrata utstyr og går på egen hånd er det viktig å merke seg at det er et absolutt sikkerhetskrav at du har Via Ferrata – slynger med fallsikring (shock absorber) for å kunne klatre på Knabekniben. Du må selvsagt også ha godkjent klatrehjelm (NB! sykkelhjelm er ikke godkjent klatrehjelm).

Veibeskrivelse/Directions

For å komme til vår Base camp / directions to Base Camp where we meet;

Kart med veibeskrivelse fra Coop Marked (4473 Kvinlog)

Bruker du Google Maps eller andre kart; slå inn Knaben Gård, 4473 Kvinlog – Base Camp ligger 300 meter før skiltet med Knaben Gard.

ENGLISH;
With Google Maps or other Car Sat Nav; Destination; Knaben Gård, postcode; 4473 Kvinlog. Base Camp is situated 300 meters before you arrive at the sign “Knaben Gard” (short after bridge over the river).