Vi har fått masse gode tilbakemeldinger på fotoutstillingen til Solfrid S. Økland. Fotoutstillingen blir hengende i Heishuset og vil være tilgjengelig ved gruvevandringer og ellers når museet er åpent i sesongen. Noen ønsket å kjøpe bildene og det er både vi og Solfrid veldig glade for. Vi presenter derfor bildene digitalt her og Solfrid hjelper deg med bestillingen slik at du får bildet/ene du ønsker deg til jul.

Les Solfrids historie under og informasjon om hvordan du skal bestille bildene.

KNABEN, KNABEN GRUVEBY OG AVTRYKKENE

Jeg gikk inn i ei «boble» for å kunne yte mest mulig av hva jeg kan, da jeg fotograferte fra Knaben Gruveby. Tankene gikk til alle de som har arbeidet der, Krigen som rammet så hardt. Det bugner av historie der! Nesten 4 døgn var det fotografering og utforskning, natt og dag.

Et høydepunkt i selve fotograferingen, og det var virkelig spesielt da jeg fant et knust glass (det er dessverre mange av de) som lignet en engel. Og for å gjøre det enda mer spesielt, det var omtrent samme tidspunkt som Ingvald Tjørnhom ble funnet. Han hadde vært savnet i fjellet i mange måneder.

Jeg brukte laaaaang tid inne i laboratoriet. Tenker også at de som jobbet der, måtte være tålmodig. Her var det så mye gøy, så mange farger. Jeg klatret selvfølgelig helt øverst på ein stige til taket. Assistenten/modellen (og ektemann) holdt selvsagt, for her måtte jeg opp! Der var fargene sterkest, de måtte bli med…

Ellers så vandret vi rundt i de mørkeste rommene, med lommelykt og kamera. Så heldig jeg var, så spennende. Det var en ordentlig oppdagelsesferd. Detaljer, stoler som står igjen alene, rom som det gror i, rester. Det var mye og mange inntrykk. -Avtrykk.

Inne i selve gruva ble det fotografert en hel dag. Med stativ, lang lukkertid og HDR (for de som skjønner det) Alle «kunstens» foto regler ble brukt. Men innrømmer det var litt skummelt å være der da lyset som slår seg av automatisk etter ei tid, slo seg av. Beksvart! Lykken var da å ha lommelykta i lomma.

Vi var også så heldig å få låne en original kjeledress, (Fra Jan Rob og samboer) og en av de første hjelmene som ble kjøpt privat av en arbeider. Knut måtte dermed være modell.

Dagene med fotografering gikk raskt. Men når man kommer hjem med 2000 bilder, det er da jobben starter. Det er en stor prosess. Timer. 2000 blir til 1000, 1000 blir til 500, 500 ble til 250. Ca 250 bilder var med i den digitale visningen på fotoutstillingen. 250 bilder er satt i en film på ca 13 min, som er sortert.

250 bilder ble til 61, og disse 61 (+) ble trykt opp på metall av BRKLYN.  Bildene henger fortsatt på Knaben, og det er mulig ved gruvevandring å komme inn i heishuset.  Utstillingen var ikkje ment som ei salgs-utstilling, men endel etterspørsel blir det mulig å få kjøpt bilder.

Julegavetips?
Jess, vi vil påstå at for Knabefolk er dette årets julegavetips!

Nå har dere en gylden mulighet til å få trykket et eller flere av bildene.  Dette er bilde fra utstillingen, pluss de digitale bildene og også litt flere redigeringer av enkelte.  Bildene blir trykket på metall av Brklyn i Flekkefjord.

Priser:

35x35cm – Kr. 1350,-
35x52cm – Kr. 1450,-
40x60cm – Kr. 1600,-

Ved større bilder ta kontakt for pris!
Ta gjerne skjermbilde av  det/de du ønsker, skriv hvor stort,  og send meg melding enten på mail: solfridokland@gmail.com, eller på Facebook, Solfrid S Økland

Her er link til bildene!