INVITASJON TIL FOTOUTSTILLING
Lørdag 28. 09 kl 14.00 – 16.00 og søndag 29.09 KL. 12.00 – 16.00

Nå nærmer det seg utstillingåpning på Knaben. Vi håper mange vil ta turen denne helga og få med seg både fotoutstilling fra gruvene og konsert med Hilde Selvikvåg i besøksgruva på Knaben.

Solfrid var 4 dager på Knaben i slutten av august, og har tatt tusenvis av bilder fra bygningene. Helga 13. – 15. september var Solfrid igjen på Knaben sammen med ivrige amatørfotografer fra fotoklubbene i Kvinesdal. Solfrid jobber nå med å velge ut bilder som skal vises og med å redigere bildene til fotoutstillingen. Se noen av bildene nederst i artikkel for å få et lite inntrykk.

Knabens gruvehistorie med gruvebygningene, kulturmiljøet i Gruvebyen og spor i landskap etter gruvedrift er viktige element som definerer Knabens egenart.
Gruvebygningene ruver på toppen av gruvebakken og tiltrekker mange fotografer, arkitektur- og historieinteresserte mennesker.

Fargene, formene og bygningens innhold er fascinerende på mange vis og forteller en helt unik historie.

Vi i Destinasjon Knaben ønsker å bevare, bruke og skape nytt innhold i noen av gruvebygningene på Knaben, samt jobbe for å tilrettelegge for formidling av spor i landskap. Det er også viktig å kunne fortelle historiene om det levde livet på Knaben.

Som et ledd i dette arbeidet har vi derfor invitert Solfrid S. Økland til å fotografere Vaskeribygningene med tårn og heishus. Solfrid har tilbrakt dager og netter på Knaben med fotoapparatet sitt i slutten av august. Resultatet fra hennes besøk på Knaben skal resultere i en fotoutstilling i heishuset som åpner 28. september. Fotoutstillingen vil være tilgjengelig denne helgen og for alle som booker guidede turer i besøksgruva i høst. Senere ønsker vi at bildene skal vandre til passende sted i Liknes.