Lørdag 13. juli går Knaberittet på hest av stabelen. Det er fjerde år på rad at dette distanserittet i regi av Gyland Hestesportslag, Norges Rytterforbund, arrangeres.

Nytt i år er at vi tilbyr en konkurranseklasse på 50km i tillegg til kortere klasser uten plassering. Konkurranseklassen har slått godt an og det er kommet hele 20 påmeldinger til denne. I tillegg skal det ris distanser på 32, 16 og 5 km der ryttere som klarer ri innenfor et tempo mellom 8 og 15 km/t får premie. Hestene blir godt voktet av stevneveterinær underveis, og må til enhver tid være i toppform. Ryttere som er påmeldt er i alderen 4 til 53 år, så her er det god spredning i alder. I tillegg kan de som ikke våger å styre hesten selv delta på Miniritt, en leieklasse for de minste uten øvre aldersgrense.

Stevneplassen blir på Knaben Camping. Løypa går ut over sanden, under undergangen, videre langs Kvinavegen og ned Gamlevegen nesten til Knaben gård. Så snur de og vender tilbake samme vei. Denne trasèen ris flere ganger av ekvipasjene alt etter hvor langt ritt de skal delta på.

Knaben er spesiell, og vi syns det er veldig gøy å vise fram dette stedet til distanseryttere fra Froland i øst til Tysvær i vest. Her deltar ryttere som er kvalifisert til både VM og EM i år, og også de aller minste og ferskeste står på startstreken. Distanseritt er en familievennlig og inkluderende.

Publikum er hjertelig velkommen. Den første klassen starter kl 9, vi regner med at de siste rytterne rir i mål ca kl 15.

Du kan også se arrangement på FACEBOOK her!

Velkommen til Knaben!