En ivrig utsendt gjeng fra løype komitéen har vært oppdrag på Knaben onsdag kveld. De ser det som viktig å få pakket snøen som kommer slik at den ikke blåser bort. Det er ikke nok snø til at vi kan benytte den store maskina i terrenget ennå så derfor stiller vi opp og forsøker så godt vi kan med det vi har tilgjengelig/kan lage selv.

Egenprodusert (egen design ) rulle og snøscooter, 2 m bredde er benyttet til pakking av snø. Det er vanskelig å lage spor enda, men man vil forsøke på sanden med nyinnkjøpt sporkalv til helga. Kartet over viser med rødt hvor man har kjørt med rulle og scooter (bortsett fra opp Husmorløypa).

Status onsdag kveld etter noen timer innsats m snøscooter.

  •  Sanden – Brukbart å gå i vestre del. Ikke spor, kun kjørt m rulle og scooter. Tror ikke det er for hardt der nå. Fin skøytetrasee. Mye vann/is midt på sanden.
  • Kvinavegen til Knaben 1 er det 2 m trasee med snødekke hele veien. Brukbart føre men ikke med «besteskia» . Snø var kram i bakkene så tror den ble pakket godt. Helt oppe v Knaben 1 var det tørr snø i går kveld. Lørdag morgen vil vi merke løype m stikker og forsøke å kjøre til Bergetjønn. Vær forsiktig i utforbakkene. Ta gjerne av skia å gå i kanten av løypa.
  • Kjørt med scooter opp til Roma over Reinshommen. Mye is i veien, ikke bra forhold. Helt oppe ved Roma er det bra med snø i veien . Ikke mulig å komme videre med scooter ennå.
  • Kvinavegen – ikke mye snø, men brukbart å gå fra Ørnehommen til sanden. Ellers i Kvinavegen er det mye is og hard snø ned mot brua.
  • Husmorløypa: Kjørt med scooter, 2 spor til topp der det tipper ned til Øyevatnet. Ikke gode forhold men snøen er pakket noe.

Oppsummert så er det tørrere snø jo høyere man kommer. Fra 10 til 30 cm på Knaben 1.

Ny 2 meter bred snøpakke rulle med sporkalv for snø scooter er ny anskaffet. Denne vil bli benytta fremover som supplement til løypemaskinene for å få best mulig ski løypetilbud på Knaben.

Takk til en herlig ivrig og velvillig gjeng 🙂