På rekordtid har en liten gjeng ildsjeler klart å virkeliggjøre det som begynte som en vill idé, nemlig å henge opp julelys på heistårnet på Knaben.

Lysene ble tent på lørdag 28.november, dagen før første søndag i advent og lysene tente på første forsøk. Heistårnet lyser nå opp hele Knaben og skaper skikkelig julestemning, vi har fått vårt eget lysstårn. Vi tipper det blir mange flotte bilder av heistårnet i vinter.

En stor honnør til alle som bidrog til og gjorde dette mulig. Dugnadsgjengen bestod av dyktige og kreative hoder med hjerte for Knaben og beviser at vi løfter i flokk får vi til det mange tror er umulig. Visit Knaben har vært med å finansiere lysene og er skikkelig stolt over resultatet.

I forkant av montering ble det tegnet, tenkt og fundert over det tekniske, samt laget en skisse over hvordan lysene skulle pryde tårnet. Så ble lyslenkene montert på ca 300 meter med stålvaiere. Det måtte monteres fester til lyslenkene i heistårnet og ikke minst skulle dette henges opp. Tårnet er høyt, så klatrekompetanse og sikkerhet måtte på plass. Monteringsarbeidet startet fredags ettermiddag og 16.38 lørdag ble lysene tent av bursdagsbarnet Berit Elve.

Tusen takk til: Leif Hunsbedt, Ove Drange, Eivind Hunsbedt, Dag Runar Egeland, Svend Olsen, Bertil Eie, Tom Edvin Bergslien, Bernt Inge Lervik. Takk til Irene Drange for mat til dugnadsgjengen og ikke minst til Tonette Hunsbedt som fikk denne geniale ideen.