Det er klart for den offisielle åpningen av Knaben Via Ferrata lørdag 10. august.

Via ferrata er et italiensk ord og er oversatt til engelsk med «Iron road» og til tysk med «Klettersteig». Til norsk kan det oversettes med «klatresti» eller «jernsti», men det omtales ofte som «klatresti med wire» I går var det  6 stykker som prøveklatret Knabens nye attraksjon – en Via Ferrata rute som går opp til Knabekniben.

Siste del av løypa er nå klar og i neste uke monteres nedre del av løypa. Når hele løypa er klar skal løypa testes og kvalitetssikres før man åpne løypa opp for publikum tentativt i medio august.

Via ferrata går ut på at et fjell utstyres med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer. Dette benyttes så for å klatre fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at man behøver å besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata.

 

Den øverste dele av løypa mellom  ‘Saue-hepte’ og Knabetona er krevende, og for de mest klarte dyktige personene. Nederste og første del vil være tilgjengelig for alle i normal god form med litt eventyrlyst.

Vi lover deg en fantastisk utsikt fra toppen!

Knaben Via Ferrata har egen Facebookside hvor du kan booke turer eller spør om det du lurer på. se her!

.<iframe src=»https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fknabenviaferrata%2Fposts%2F1278079609032011&width=500″ width=»500″ height=»814″ style=»border:none;overflow:hidden» scrolling=»no» frameborder=»0″ allowTransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe>