De fleste hytteeierne på Knaben bruker hyttene hele året, det mener vi er fordi Knaben er like vakkert sommer som vinter. Turstiene i nærområdet og turmulighetene på fjellet er varierte og lett tilgjengelige. Gruvebyen lever og det arrangeres fellesturer, dugnader og andre aktiviteter gjennom sommeren.

For både deg som liker fotturer innover flatt høyfjellsterreng og for deg som liker å komme til topps med god utsikt kan vi friste med gode alternativer. Sommerstid kan du følge oppmerkede løyper og gå på oppdagelsesferd til nedlagte gruver eller nyte stillheten ved et vann eller på en fjelltopp.

Om høsten kan du plukke blåbær, tyttebær og molter. Det er et rikt fugle- og dyreliv på Knaben. Ryper, orrfugl, ørn og falk, elg trives i området rundt Knaben. En sjelden gang kan man se reinsdyr på fjellet.

«Livet er ikke alltid et 
heseblesende kappløp med døden.

Livet er ikke bare
titusen strevsomme steg
mot små mål
Nei, livet er rikt nok til
å bare være sus i myrull.»

Hans Børli

Turløyper
Turløyper

Turløyper vinter

Sandnen
Husmorløypa
Appelsinbakken – Storstova
Hattevarden
Kvinavegen
Kvinavegen – Knaben
Gamlevegen
Stølen – Roma
Roma – Knaberøysa
Runna Tjødna – Knaben
Storhommen

1-3 km
8 km
2 km
1 km
1 km
4 km
4 km
1,5 km
6 km
2,5 km
5 km

Turløyper på KnabenLast ned løypekart sommer

Knaben Fjellcamp

Ta med deg familie og venner til Knaben fjellcamp ved Bergetjørn. Fjellcampen består av tre gapahuker. En gapahuk kan lukkes og har ildsted (ved må medbringes). Det er kanoer tilgjengelig for leie (regler for leie henger på stedet), og gode fiskemuligheter. Så her kan du prøve fiskelykken fra land og fra kano. Tenk å overnatte under stjernene rundt bålet, etter å ha spist egenfisket fisk tilberedt over åpen flamme. Dette er uforglemmelige minner!

Husk sporløs ferdsel, og ta med søpla når du går.

Gruvemuseum

Knaben Gruvemuseum

Sommerstid er Knaben Gruvemuseum åpent i helgene og du kan bli med inn i gruvene søndager i juli og august.

Gruveopplevelser

Galleri

Sommer & høst er turterrenget lett tilgjengelig på Knaben, og rett over gruvene får du følelsen av å være på høyfjellet. Her kan hele familien kose seg, se bare her!

Fakta

Hvordan komme seg dit?

Se veibeskrivelseKart

Sommer & høst

Barmarksesongen foregår i mai-juni og august-oktober.

Sommer og høst