På Knaben får du gode naturopplevelser og et lite stykke verdenshistorie. Det nedlagte gruvesamfunnet spilte en viktig rolle i 2. verdenskrig. Winston Churchill hadde et sted i Norge markert på sitt kart, nemlig Knaben. Gruvehistorien, krigshistorien og naturen rundt Knaben er både dramatisk, unik og ekte.

Knaben er for deg som liker egenart og som er glad i natur. Knaben er for deg som er glad i historie, er interessert i kultur, arkitektur og dramatikk. Knaben gir deg læring, mestring og mangfold,og passer hele familien.På Knaben kan livet utenfor ta en liten pause. Velkommen til å finne roen hos oss, hele året!

AktueltSkiløyperWebkamera

Været på Knaben

Vinter

Vinteropplevelser

Vinterstid syder det på Knaben. Liker du korte skiturer eller lange skiturer? Ønsker du fart og spenning og vil fyke fort nedover slalombakkene? Vil du bare ta en liten rusletur, søker du roen fjellet og viddene gir? Knaben er for deg!
På Knaben finner du en ro få skidestinasjoner har. Du finner ektehet i naturen og i historien som omkranser Knaben.

Les mer
Sommer & høst

Sommer og høst på Knaben

Irrgrønt og vakkert. Sau og mygg. Ro og høy himmel. Sommer og høst på Knaben er deilig! Du kan følge gamle gruve veier og stier innover viddene, plukke bær, telte, sove under stjernene, fiske eller bare nyte roen og lytte til stillheten. På Knaben finner du en ro få destinasjoner har. Du finner ektehet i naturen og i historien som omkranser Knaben.

Les mer
Leirskole

Knaben Leirskole

Leirskolen tar imot barn og ungdom hele året og tilbyr elevene naturopplevelser og mestring de ikke ville fått i klasserommet. Et opphold på Knaben leirskole gir minner for livet.

Les mer
Knaben Landhandel

Knaben Landhandel

Knabens samlingsstad gjenom heile året. Over ein kopp lått og løye kan du ta deg ein pause i handlinga, høyre nytt eller sjekkea ut nokre av de fine handtverka som fins av av heimelaga produktar som selges.

Les mer
Historie

Historie

Det var gruvedrift på Knaben fra 1885 til 1973, med utvinning av grunnstoffet molybden. Dette spesielle lokalsamfunnet blomstret mest når det var krig i verden, fordi molybden ble brukt til herding av stål, for eksempel i våpen. Gruvene har en dramatisk krigshistorie.

Les mer

Webkamera

Hytter

Hytter

Knaben gir ro, påfyll og perspektiv. Naturen er tett på, det samme er historien. Knaben er derfor noe mere enn en vinterdestinasjon. Knaben er læring, mestring og mangfold. Knaben er ekte vare! Plassert mellom Sirdal og Setesdal skal vi bli Sørlandets nye helårsdestinasjon for familien. Du er herved invitert inn!

Les mer

Instagram

Vår Instagram feed er blokkert med hensyn til ditt personvern og krever godkjennelse. For å godkjenne gå til dine Personverninnstillinger

Vår Instagram feed er blokkert med hensyn til ditt personvern og krever godkjennelse. For å godkjenne gå til dine Personverninnstillinger

Aktuelt

Viktige datoer!


Da er noen av datoene for årets viktige arrangement på Knaben satt. Sett av datoene i din kalender allerede nå!

Les mer

Nyhetsbrev

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev aksepterer du at vi lagrer ditt navn og e-postadresse samt at vi sender deg nyhetsbrev.